ZABORAVITE NA TEŠKE PUDERE: VRIJEME JE ZA BB KREMU

Iako BB krema više nije nikakva novost, još uvijek se često nađemo u nedoumici o čemu se točno radi, a broj ljudi koji to provjeravaju “googlajući” i dalje je velik i zbog toga donosimo kratku povijest, značenje slova BB i prednosti popularne kreme.

Ime Christine Schrammek vam je vjerojatno nepoznato, ali ne bi trebalo biti jer je to žena koja je stvorila famoznu BB kremu. Iako se često navodi da se radi o korejskom beauty trendu, BB kreme su najprije razvijene i korištene u Njemačkoj. Postale su popularne tek 2011. godine, ali njezina originalna krema postoji od 1967. godine. Ona je svoj proizvod osmislila za smirivanje kože pacijenata nakon grubljih tretmana, poput pilinga i mikrodermoabrazije, kako bi se njime prikrilo crvenilo kože. Umjesto teškog pudera, zbog kojeg bi koža samo još više patila, Schrammek im je htjela ponuditi nešto što će sakriti nedostatke, ali istovremeno njegovati kožu – i tako je nastala BB krema.

bb-kreme_kolaz2.jpg

BB može značiti svašta, ovisno o tome koga pitate: blemish balm, beauty balm i blemish base su najčešća tumačenja. Iako među njima nema netočnih, najispravniji opis bi bio beauty balzam s obzirom na benefite BB kreme.

Naravno, BB kreme koje danas koristimo mnogo su napredovale od originala. Verzija Christine Schrammek je uključivala umirujući cink i hidratizirajući pantenol koji su pomagali osjetljivoj koži nakon grubih tretmana. Ipak, BB kreme postale su popularne 2011. zbog načina na koji skraćuju beauty rutinu. Umjesto korištenja hidratantne kreme, zaštite od sunca i pudera sve se svelo na jedan korak uz pomoć BB kreme. Mnoge od njih nude hidrataciju i prekrivanje, a ako imate dodatnih problema – poput akni i sjaja, možete pronaći i one koje će vam i u tome pomoći. Prava svrha BB kreme jest da bude više od hidratantne kreme u boji – pa se često u njima može naći i dodatak hijaluronske kiseline i antioksidanasa za obnovu kože.

Izvor: Gloria

bb-kreme_cover_imaxtree (1).jpg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s