ASIMETRIJA I OVE SEZONE KRASI OMILJENE KOMADE

Proljetni i ljetni ormar krasi ne samo raznolikost prozračnih komada, već i raznolikost različitih detalja koji donose razigranost i zanimljivi izgled. Uz šarene uzorke i nezaobilazne volane, ove su se sezone u novim kolekcijama istaknuli komadi unutar kojih su se modni dizajneri i dizajnerski timovi iza high street brendova poigrali samim siluetama i krojevima. Dekonstruirani elementi promijenili su izgled proljetnih i ljetnih klasika i basic komada i stvorili zanimljive minimalističke i popularne siluete koje otkrivaju ramena i leđa. Inspirirana gotovo arhitektonskim dekonstrukcijama jednostavnih komada, asimetrija donosi suptilniji, ali jednako efektan pristup promjeni poznatih krojeva.

mango2-9.jpg

Asimetrične linije oduvijek su popularne u minimalističkom ormaru. Ispunjen jednostavnim krojevima i monokromnom paletom, minimalistički modeli u asimetriji su pronašli savršeni način kako razbiti monotoniju koju donose pravilne linije i neutralne boje. Minimalno mijenjajući njihovu jednostavnost, asimetrija je svakom od minimalističkih favorita donijela sasvim novi izgled. Bilo da se radi o jednostavnoj bijeloj košulji, crnom topu ili slip haljini, asimetrija je u svaki od njih unijela pomak od klasičnog i vrlo suvremen izgled.

Dok je asimetrija nerijetko ostala rezervirana za minimalizmom obojene komade na rubu avangardnih kreacija, ove sezone ta namjerna i laskava neuravnoteženost kroja i njegovih linija ukrasila je i svakodnevne i one raskošnije proljetne i ljetne komade. Igra nepravilnih linija unijela je nemir u omiljene uzorke i naglasila njihov dinamičan karakter, a unutar trendi komada stvorena je uz pomoć jednako popularnih detalja. Asimetrija topa na jedno rame dodatno je naglašena volanima, dok su prozračnost laganih materijala i pastelnih boja koja krasi proljetne i ljetne suknje i haljine istaknuli asimetrični krajevi.

uterque-5.jpg

Koji asimetrični komadi će ove sezone transformirati vašu proljetnu i ljetnu garderobu i donijeti zanimljivi izgled ležernom, poslovnom i večernjem looku? Najbolje nove modele koji asimetrične linije spajaju s jednostavnim basic siluetama i najnovijim trendovima, a koje možete pronaći u ponudi omiljenih high street dućana za vas smo izdvojili u nastavku.

Izvor: Journal

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s